Thursday, 18 September 2014

Sweet little things that means a lot

Pernah tak rasa benda kecik tapi sangat terkesan di hati?
Ok, maksud saya, macam tetiba masuk ofis pepagi, ada coklat atas meja. Rupanya kawan ofis baru balik dari oversea. Walaupun la bukan sebungkus tapi still ada rasa happy? Betul tak?
Atau masa lapar nak mampuih tetiba boss bagi pizza or apa2 je makanan lebihan dari meeting. Sukaaaa. Haha

Tu pasal benda. Ada juga lahir dari kata2. Walau sependek mana ayat tu, tp terkesan kat hati. Cewahhhh. Bukan la maksud saya I love you ke I miss you or lain2 yang romatik kononnyaa tuu. Maksud saya, simple words. Macam ada orang tanya "Da makan ke?" atau "Demam eh harini?" atau paling bodo pun bila di akhir perbualan, orang tu kata "take care". Haaa semua tu category kind words yang orang nampak simple tapi impaknya tetap ada.

Hmm yup, mungkin orang lain anggap semua tu sekecil zarah yang mungkin nampak bodo je kalau kita happy. Tapi pada saya benda2 macam tu la patut ada dalam kehidupan kita. Walau kecil tapi kalau ikhlas, orang akan berterima kasih. Sama macam senyum, kalau pagi2 kita bertegur sapa "good morning" pada office mate, mesti rasa ceria je. Just a simple words, people. Come on. Make life simple. Be kind.

Till we meet again.
Much love :)

Friday, 12 September 2014

September

Hello Laskar Pelangi,

It's September! Do you notice that time flies so fast? My God. 3 months to New Year 2015. Alhamdulillah. I'm still has a change to live alive. Hmm talking about time. Yes, it's confuse me sometimes. So fast. My nephew already 2 years old. He is still my only nephew that I have at the moment. And his aunt?? I am 30 years old!! Officially. I still remember last time while I was 25, I keep thinking why and how do I look like when I'm 30. And this is the answer. Nothing much different. Hahaha! Nope, I didn't say that I still young or look young but in terms of life, I'm still like 5 years ago. Busy with my career, take care of my parents, brothers and sister. Hmm Ya, I'm still the same I guess :)

Life makes me mature than my age. Even though I didn't yet a wife or mother, but seems like I went through all the roles and responsibilities in my daily routine. The character of husband, child, parents or any are always there, surrounding me. So I have to take care and please everybody as they are. I know I can't compare myself with others. That is why I keep thankful for whatever I have. No one is perfect. In the age of 30, I have miss something in life but I do have something else in life. That is Allah. He is fair enough to all of us. 

Nothing to be worry. Nothing to be rush. Nothing to be chase. I learn that. What I suppose to do is to live my life. Be kind. Because someday I will be a memory to others. That is what I did and do everyday. 

Till we meet again,
Much Love :)

Wednesday, 10 September 2014

Sunday, 31 August 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

31 Ogos 2014
#disinilahirnyasebuahcinta
#malaysia57

Tuesday, 26 August 2014

Mai Birthday :)

26.08.2014

Alhamdulillah. Thank you Allah.
Thank you for my lovely friends for the birthday surprise today :)

Till we meet again next year.
:)

26.08.2014

Terjaga dari lena yang panjang..
Jam menunjukkan pukul 5.26 pagi...
Sunyi sepi kawasan rumah..
Semua orang tido lagi..
Ada sesuatu yang bermain di minda..
Ya, hari ini bertarikh 26.08.2014..

30 tahun yang lepas, saya dilahirkan pada tarikh yang sama..
Ya Allah, da 30 tahun saya meminjam dan menyedut nafas di atas muka bumi Allah..
Terima kasih Ya Allah...
Atas semuanya...

Happy birthday to me!!!
:)

Cik Mai
26.08.2014

Friday, 22 August 2014

National Mourning Day

22nd August 2014

Hari yang sedih,
Suram, dukacita,
Mereka kembali dengan jasad terbujur kaku,
Semoga mereka tenang di sana...
Al-Fatihah.

MH17
R.I.P